Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betala ersättning till Bomhusborna!

Annons

Läste i en tidning att det ska bli dyrt att skräpa ner. En kastad ölburk kan kosta upp till 800 kronor i böter. Jaha, då var vi där nu igen. Den lilla människan ska betala för småsaker medan de verkliga storförorenarna klarar sig.

Jag flyttade till Bomhus 1998 och alltsedan dess har jag då och då utsatts för det illa- luktande dis som Korsnäsfabriken släpper ut.

Jag minns så väl när min lilla nyfödda dotter låg i barnvagnen och hostade av detta dis. Jag tänkte redan då: Varför har jag som Bomhusbo inte rätt till frisk luft? Vilken rätt åberopar Korsnäs när man på detta sätt sänker bomhusbornas livskvalitet? År efter år? Vilken ersättning betalas ut till oss som bor här? Vad är det för ämnen vi andas in? Vem betalar skadeståndet för Gavlebuktens döda botten? Inte Korsnäs – men jag hoppas vi blir fler som säger ifrån!

Jag skulle ärligt talat hellre se 1 000–tals ölburkar på en gata här, än att andas in detta fruktansvärda utsläpp!

Jag fattar att politikerna i denna stad värnar om jobben och tycker att det är bra att Korsnäsfabriken finns. Jag fattar också att aktieägarna i detta företag hostar in vinster.

Men vi då? Vi som hostar ändå – utan ersättning? Vi som fullständigt struntar i dessa argument?

Vi som bor här och tvingas andas in denna skit, vad är vår livskvalitet värd? Inte speciellt mycket verkar det som! Betala, Korsnäs! Ni gör intrång i vår livskvalitet! Jag tror banne mig att jag går ut på gatan och slänger ut ölburkar när ingen ser!

Ilsken bomhusbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons