Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betala skatt – ja, tack!

/

Annons

Vill skriva detta på grund av alla klagomål på skattetrycket och på bristande sjukvård. Upptäckte en knöl i mitt bröst för ett tag sen. Ångesten och rädslan var total.

Fick tid på min vårdcentral, fick träffa en läkare där som remitterade mig till mammografin/bröstmottagningen i Gävle. Väl där fick jag träffa en läkare som undersökte mig och det gjordes en mammografiundersökning. Fyra plåtar tror jag det var de tog. Fick sitta ner och vänta ett tag och sedan fick jag träffa ytterligare en läkare. Han gjorde ett ultraljud. Fick träffa den första läkaren igen, som bekräftade att allt var okej. Tack och lov.

För allt detta fick jag betala 300 kronor. Det betalade jag gladeligen med tanke på vad hela ”kalaset” kunde ha kostat. Jag är otroligt glad och tacksam över att jag bor i Sverige och inte i till exempel USA. Då kanske jag aldrig haft råd att undersöka mig. Borgarna lockar med sänkt skatt bland annat, men hur ska vi då få råd att betala vår välfärd?

Det är inte välfärd att betala egen försäkring för till exempel sjukvård. Alla har inte råd att göra det. Detta är en av mina tankar inför höstens viktiga val!

Caroline Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons