Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibeln stämmer visst

Annons

I många insändare och ledartiklar framställs de som tror på Bibeln som naiva och mindre vetande och Bibeln är full av myter och legender. Faktum är att Bibeln stämmer bra med sann vetenskap, till exempel skapelseberättelsen. Det var inte länge sedan vetenskapen ansåg att universum existerat för evigt. Nu vet man att universum har en ålder och haft en begynnelse, det har stått i Bibeln i flera tusen år, allt har också kommit till i den ordningen.

Bibeln nämner gröna växter, atmosfären klarnade och ljus trängde ned, liv började i havet sedan landdjuren och sedan människan.

Numera vet man också att alla människor på jorden härstammar från en enda kvinna, precis som Bibeln lärt.

Vetenskapen har hela tiden fått ändra på sig och flyttat sig närmare Bibeln. Någon ålder för universum och jorden anges inte, men däremot människans ålder, 6 000 år. En dateringsmetod som omnäms ofta är kol 14-metoden. Den bygger på ett om, om mängden radioaktivt kol i atmosfären varit konstant under hela tiden då stämmer den, men den har förändrats många gånger bara under 1900-talet. Fysikern Robert Gentry Popular Science 1979: ”I stället för att människan vandrat på jorden i 3,6 miljoner år kan det ha varit i bara några få tusen år.”

Författaren Malcolm Muggeridge sade att de ogundade påståendena om miljontals år för människans utveckling och vilda hopp från skalle till skalle, inte kan vara annat än ren fantasi, utom för en person som fastnat i den evolutonistiska myten.

Den som väljer att förkasta Bibeln går dessutom miste om mycket. Någon har sagt att om man tog alla psykiaters och psykologers samlade erfarenhet och dessa skulle skrivas ned av en poet, så skulle vi få ett klumpigt sammandrag av Jesu bergspredikan. Bara det borde väl göra den läsvärd

Bibelläsare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons