Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilisterna kanske inte hinner se mig

Annons

Jag vill ifrågasätta utformningen av infarten till Max och nya Willys på söder. Förutom att där är dåligt upplyst finns det inga klara regler för vem som har väjningsplikt (från Max eller från Willys?). Folk kör lite hur som helst. Dessutom har du som bilist flera olika vinklar du måste hålla koll på samtidigt och vissa tider på dygnet (till exempel när det är rusningstrafik då Södra Kungsgatan är en mycket vanlig pendlingsväg) är det så mycket trafik från alla håll samtidigt att bilister har svårt att hinna med.

För att göra det hela ännu farligare korsar en gångväg denna infart och jag som själv är fotgängare inser att bilister i denna korsning har så många olika moment att vara uppmärksam på samtidigt att de kanske inte hinner se mig, även om jag glittrar som en julgran.

I andra korsningar längs Södra Kungsgatan finns mittrefuger som jag kan mellanlanda i och det skulle kännas skönt även i denna, då det är mycket obehagligt att behöva korsa tre filer i skumrasket och rusningstrafiken på eftermiddagarna.

J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons