Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryr ni er inte om era ungar?

/
  • Vill ni ha majkasen i Älvkarleby kvar? undrar signaturen

Jag är en av de ansvariga samt arrangör för valborgsmässofirandet i Älvkarleby vid Sydkap.
Jag har en liten fundering. Den rör er föräldrar till ungarna som kom efter föreställningen då de flesta av publiken hade åkt hem.

Annons

Då sitter vi nämligen kvar halva natten och vaktar kasen så att inte hela ön brinner ned, vilket vi måste för att få ha kasen där. Denna gång gick inte det. Vi fick helt sonika kasta alla brandsläckare på bilen och sticka därifrån tack vare mobben av minderåriga som borde varit hemma och sovit efter att de fått välling och tittat på bolibompa.

Nu till min fundering.

Vad är ni för (vill inte skriva ordet) föräldrar?

Bryr ni er inte om era ungar? Alla vi som var där för att genomföra detta evenemang har barn i samma årskull, 13–15 år = tonåringar. Det finns inte på världskartan att min 13-åring skulle få springa runt med folköl/smuggelöl och ha knivbråk på valborg och inte annars heller för den delen.

Alla med hjärnceller vet att detta är amatörernas afton. Men likt förbannat låter ni era ungar ansluta sig till denna skara.

Valborgsmässoafton slutade med att era barn såg till att vi fick tillkalla tre polispatruller med hundar för att få ordning på detta bråk med knivar och vapen. Fy för er som låter era barn vara ute och supa i denna ålder. Och nu vet jag att de flesta av er som bor i Älvkarleby/Skutskär och har barn i denna ålder säger: Ja, men inte var det då mitt barn för hon/han var hemma hos den, och tittade på bananer i pyjamas...

Du har fel. Ditt barn var med stor sannolikhet där, för det var ungefär 60 ungar där. Antingen var de med eller mot. Men likt förbannat var de där och bråkade. Vilket gäng just ditt barn tillhörde, får du ta reda på själv. Inte undra på att samhället ser ut som det gör.

Ni som föräldrar är med och möjliggör detta. Genom att skita i era barn och inte visa dem att detta är fel.

En eloge till polisen som kom oerhört fort och för ert enorma tålamod med ungarna.

Stort tack från hela Nordupplands skoterklubb. Samt ett stort tack till Sauvera bevakning i Älvkarleby som tog över vaktandet av kasen trots att jag ringde klockan 02.00.

En gång till och vi slutar med detta. Detta evenemang kostar mycket mer än ni kan föreställa er och alla som är där gör detta gratis. För att bevara majkasen i Älvkarleby.

Men som sagt, vill ni bli av med detta också så är det bara att ta av era barn pyjamasen, sätta en bira i näven på dem och visa åt vilket håll de ska gå.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons