Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busskaos – "Vad håller man på med i Gävle kommun?"

/
  • Insändarskribenten skriver om busskaos i Gävle.

Annons

Vad håller man på med i Gävle Kommun, nu är den stora bussfrågan som gäller! Att fälla träd samt lägga miljoner på nya busskurer vid Staketgatan, är inget alternativ och nu är man tillbaka till ruta ett, att eventuellt flytta tillbaka busstrafiken till Nygatan över torget. Man har man ju redan konstaterat att det inte var en bra lösning, samt att busschaufförerna inte vill det, på grund av olycksrisken.

Vad jag undrar över är varför kan inte buss 41, 91 samt 15 gå som de redan gör, med stopp vid Källparken, samt nere vid ån? Vad är problemet? Källparken är väl den bästa lösningen för det arbetspendlande till Gävle Socialförvaltning, Skattemyndigheten och så vidare. Det skulle ju bli längre att gå från Staketgatan.

Samt med hållplatsen vid ån, är det nära till station, enligt mig. Annars går det att kliva av/på vid Västra vägen och byta till de bussar som trafikerar busstorget. Den hållplatsen trafikeras bland annat av buss 1, 2 och 4.

Jag blir lätt förbryllad över turerna kring dessa bussar, vad är det som hänt? Och varför har man börjat krånglat till något som uppenbarligen fungerar, tills man började bygga om, och varför har man inte planerat in dessa bussar i planerna för ombyggnationen för busstorget från början? Vad är det som har ändrats så att de inte kan köra den väg de gjort?

Inger J

Svar direkt:

Anledningen till att Linjesträckningen för bland annat linje 41, behöver ändras är att det från december kommer att bli utökad trafik på linjen. X-trafik/Regionen gör en stor satsning för att förbättra möjligheten till pendling med linje 41 som kommer att gynna många. I och med den satsningen vill man också att linjen ska gå samma väg in som ut ur Gävle för att det även ska bli mer tillgängligt och tydligt för alla resenärer än vad det är idag.

Att köra längs Norra Strandgatan i båda riktningarna är inte möjligt då det inte finns utrymme för hållplatser på båda sidor av vägen. De två alternativ som är möjliga är Staketgatan och Nygatan. Båda alternativen medför negativa konsekvenser. Flytten av dessa linjer har ingenting med ombyggnationen av centrumhållplatsen att göra.

Helena Werre

Trafik och tillståndschef, Samhällsbyggnad Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons