Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byskolor till vilket pris som helst?

Annons

Så har då våra politiker än en gång visat sin feghet och att de inte vågar ta obekväma beslut. Den här gången gällde det Ockel- bos byskolor. Nästa gång är det något annat av vikt som ska beslutas, där de får motstånd. Det känns sorgligt, tycker jag. Men ni har väl börjat er taktik inför valet...

Hoppas verkligen att ni beslutat er för var den nedre gränsen går. Kan vi ha skolor med 15 elever? Kanske tio eller åtta? Finns det någon gräns? Eller ska barnen rädda byskolorna till vilket pris som helst?

Att gå i en klass som ensam elev är oförsvarbart, anser jag. Det finns kanske någon elev av samma kön i klasserna över eller under, men då gäller det att den personkemin stämmer. Barn behöver kunna göra sina egna val och inte hänvisas till ett fåtal som kanske egentligen inte känns rätt. Detta är viktigt både på lektionstid och raster. Visst ska även äldre och yngre kunna leka och samarbeta och den möjligheten finns alltid. Det viktiga är tillgången på kamrater i samma mognadsfas och det erbjudandet finns inte alltid om underlaget är för litet. Får detta någon konsekvens för Ockelbos skolor? Skulle så vara fallet, var då beredda att även det kan väcka motstånd. Men det behöver vi väl inte vara rädda för, för ni lägger er väl bara ner.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons