Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagbok från en arbetslös

Annons

Vaknar tidigt, sambon på väg till jobbet, dottern till skolan. Vad är det för dag? Jo, torsdag, löning (4 810 kronor). Eller bidrag kallas det visst trots att jag betalat många tusentals kronor i avgift under 45 år.

Ensamt och tyst i huset, frukost, lusläser tidningen, kommer på mig själv att jag kollar resultaten i baseboll i USA! Kollar alla jobbannonser förstås, kollar mailen och alla jobb på nätet, ingenting i dag heller, men kanske i morgon?

Diskar, städar lite, just det, skulle ju plocka i en maskintvätt. Funderar på vad jag ska handla och på matval till mina kära när de kommer hem i kväll. Tar en promenad, måste få lite luft. Kommer hem igen, slår på datorn igen, kanske något jobb har dykt upp, men nej.

Lagar mat åt familjen, ett par timmars social samvaro, en promenad igen med sambon. Något bra på tv i kväll? Sambon och dottern trötta efter dagen, de stänger dörren till sina sovrum och här sitter jag och slötittar på tv. Är inte alls trött ännu, inget att se, tar fram min bok (tack att biblioteket finns) läser till efter midnatt.

Går och lägger mig, släcker, ligger och vrider mig i sängen, försöker somna och tänker:

Vad ska morgondagen ha för spännande att bjuda på?

Arbetslös 59-årig man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons