Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens ungdomar får inga bostäder

/
  • Bilden är tagen på en av Gavlegårdarnas fastigheter i Gävle.

Annons

Vad är det som händer på bostadsmarknaden? Vi har två ungdomar som letar eget boende att hyra eller köpa, men det verkar helt omöjligt att börja sitt egna liv med eget boende.

Min förhoppning har varit att, bara dom har jobb så ordnar det sig med boende, men icke. Hyres lägenheter finns inte för de som stått bara två–tre år i kö.

Att köpa är inte så lätt, då priserna är alldeles för höga. Vissa mäklare är inte riktigt okej heller, tycker jag.

”På gång”-lägenheter säljs långt innan de ens kommer ut, men de ringer inte och frågar om man vill bjuda, trots att man visat intresse.

Lägenheter läggs ut på utgångspris och första budet är 150 000–200 000 kronor över utgångspriset på en gång, det tycker jag luktar skumt.

Jag har till och med lagt ut en annons på Blocket att mina ungdomar behöver ett boende, hyra eller köpa. Hur ska dagens ungdom kunna påbörja sitt liv, med eget boende? Det verkar ju helt omöjligt här i Gävle med omnejd. Vad ska man göra för att få eget boende, men inte till hutlösa priser.

Kan man lita på dagens bostadmarknad, eller är det mycket lurendrejeri?

Jag vet inte, men jag tycker det är synd om dagens ungdomar, och hoppas för allas skull att det kommer att bli bättre och lättare snart att ha möjlighet till en egen första lägenhet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons