Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför ska vi bygga tunneln

SVAR TILL

”Bygg ingen tunnel”,


25 januari

Annons

I dag finns fem passager centralt belägna: två på respektive sida av ån (Strandgatan), en på Staketgatan, en på Drottninggatan samt en på Kyrko- gatan (järnvägsstationen).

Tunneln på Drottninggatan är i mycket dåligt skick och klarar inte de krav järnvägstrafiken ställer på hållfasthet. Tunneln har i dag dispens och kommer att stängas. Det innebär att en passage går förlorad.

Tunneln på Kyrkogatan (järnvägsstationen) avslutas med en trapp i väster och det är inte ett fullgott alternativ för cyklister och människor med funktionsnedsättning som vill ta sig mellan Öster och centrum. De passager som återstår för dessa är placerade på Staketgatan och Strandgatan.

När tunneln på Drottninggatan måste stängas finns flera fördelar med att en ny tunnel byggs på Nygatan:

Enligt förslaget är tunneln ritad så att det blir en tryggare passage med ”genomsikt” och möjlighet att i god tid se vilka som befinner sig i tunneln.

Tunneln är anpassad för personer med funktionshinder och cyklister med exempelvis breda cykel- och gångbanor. När cyklisterna kommer upp på Nygatan kommer de att kunna ta sig vidare in mot centrum på den nya cykelväg som ska anläggas i samband med att tunneln byggs. Dessutom blir det möjligt för tågresenärer att nå perrongerna via tunneln och pendlarna får det lättare att nå bussarna. Att det blir många människor som rör sig i området gör det också tryggare att vara i det.

Gavlegårdarna har rustat och byggt om stadsdelen Öster. Det är viktigt för alla Gävlebor att arbetet fullföljs med att en hel stadsdel öppnas in till den centrala staden. På Öster ligger också det särskilda boendet Sofia Magdalena. Genom en bra anknytning kommer våra äldre medborgare lätt till centrum och vidare till vår vackra stadsträdgård och Boulognerskogen. Behöver man använda rullstol eller rullator ska det vara lättrullat, ljust och öppet!

Vi vill att alla ska kunna röra sig i hela vår vackra stad på ett enkelt och behändigt sätt.

Ju fler dess bättre!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons