Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska bli morgondagens arbetare på andra företag

Härom dagen var det en kort insändare riktad mot facket på Kopparfors Sågverk där våra namn omnämndes.

Annons

Vi besökte Kopparfors sågverk i Norrsundet 8 april med anledning av att Stora Enso lägger ned verksamheten. Syftet med besöket var att få en beskrivning av det rådande läget och skapa en djupare förståelse för situationen som uppstått. Vi träffade både arbetsgivarna och facket. Under mötet med arbetsgivarna framkom att nedläggningen beror på strukturella faktorer. När det gäller sådana situationer är det svårt för politiker att hjälpa till, oavsett parti- tillhörighet.

Det vi däremot kan hjälpa till med är att säkerställa att det generella företagsklimatet och att förutsättningarna för företagare hela tiden förbättras. På så vis får Sverige ett näringsliv som står sig väl i den internationella konkurrensen och det är ett arbete som pågår dagligen. När förhandlingarna är avslutade mellan fack och arbetsgivare ska vi från våra olika roller göra allt vi kan för att samhällets insatser leder till att dagens medarbetare på Kopparfors sågverk blir morgondagens medarbetare på andra företag.

Det råd som vi gav facket vid vårt besök var just att alla krafter nu ska bidra till att fackets medlemmar aktivt söker de många jobb som nu växer till i näringslivet i Gävleborg.

Tomas Tobé (M)

Lars Beckman (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons