Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De som säger sig ha sanningen tvivlar jag på allra mest...

Annons

Precis som de flesta andra söker jag också efter svar på mina livsfrågor.

Jag har begrundat flera av de stora världsreligionerna. Men varje religion verkar ha en baksida. Något som jag inte kan förlika mig med. Andra verkar vara enbart kravfyllda.

Jag vill inte ha någon etikett på mig. Och jag hoppas att jag kan se på mina medmänniskor utan att begå det misstaget. Men det är svårt.

Jag söker mina svar högt uppe på bergen, jag söker i dalar, jag söker i snåriga skogar, på havets botten och jag söker i mitt inre. Jag frågar mina vänner, dem jag möter efter vägen. Många säger sig ha sanningen. Kanske det är dem som jag tvivlar på allra mest. Jag blir skeptisk.

Jag fortsätter oförtrutet min resa. Ibland slår jag mig ner på en kyrkbänk i stans praktfullaste kyrka som ligger vid en å. Tänder ett ljus i ljusbäraren. För jag är förvissad om att ljuset skingrar mörkret. Och just där i kyrkan är min rastplats. Där vill jag andas, få en stunds ro. Ibland tror vi att vi funnit något och då glimmar det till. Sedan blir det mörkt igen.

Det finns de som tror på återfödelse. Att våra gärningar styr vad vi ska återfödas till. Då vill jag högljutt protestera. För jag tycker att det kan räcka med det lidande vi möter under en jordevandring. Det behövs inget mer. Försiktigt kikar jag i böckernas bok. Så motsägelsefull att jag snart lägger ihop den igen.

En dag är min resa slut. Då slumrar jag in, trött av alla mina frågor. Jag drar ett djupt andetag, slår upp mina ögon och då finner jag att det är gryning. Jag ligger på en blomsterbädd på en blommande äng, jag hör fåglar kvittra och ser fjärilar som fladdrar i solskenet. På avstånd hörs röster från det förflutna och när jag ser mig om ser jag älven och finner att cirkeln är sluten. Jag är hemma igen, hemma i Dalarnas lustgård.

Kaspera Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons