Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill inte betala för din rökpaus

Annons

SVAR TILL

Jag har arbetskamrater som röker och snusar. Den som röker ”försvinner” 10–15 minuter varje gång från arbetsplatsen, medan vi som är ickerökare jobbar och sliter tillsammans med dem som snusar.

Att spotta är inte alltid trevligt, vare sig från en som snusar eller inte snusar, men den som snusar luktar inte lika illa som rökare. Och om din kollega som har ”Gällivarehäng”, visar sina kalsonger när han böjer sig för att rota bland datakablarna. Han vill säkert lösa ett problem eller utföra en arbetsuppgift men han vill säkert inte visa sina kalsonger.

Men däremot en tjej som jobbade i vår grupp, visade sin rumpa med en tatuering och stringtrosa, utan att böja sig eller göra någonting. Detta väckte stor uppmärksamhet till och med bland kvinnliga vårdtagare. De var opassande.

Det som kommuner eller myndigheter vill uppnå är en bra arbetsmiljö för alla och dessutom inte betala rökare under den tiden du själv försvinner varje timme för att ta en cigarett som tar 10–15 minuter om du röker själv, eller 15–30 med en rökkompis. Eller hur?

Tänk lite längre, Ekan!

Johan-a

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons