Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är ett mardrömssystem

Annons

Är det inte sjukt hur det svenska betygssystemet har försämrats mot för bara för några år sedan?

Får man ett F i dag i ett moment, blir slutbetyget F. Då spelar det ingen roll hur många A, C eller E man har i de andra momenten. För några år sedan kunde man till exempel få ett IG (motsvarande F) i ett av momenten, och en massa MVG (motsvarande BA i dag) till exempel i alla andra moment i kursen och ändå få ett godkänt betyg då övervägande moment var godkända.

I dag måste man ha godkänt i alla moment för att få ett godkänt slutbetyg. För personer som har det väldigt enkelt i skolan är detta system säkert jättebra. Men för den som har det lite svårare skolan inom vissa ämnen är detta ett mardrömssystem.

Eleverna kommer till slut att tappa sugen till att fortsätta kämpa upp betygen. Vi kommer inte att se någon anledning till att fortsätta kämpa om vi redan vet att vi inte kommer att få ett godkänt slutbetyg.

Fortsätter detta system kommer färre ungdomar att komma in på den linje de vill eftersom att vi som sagt tappar sugen till att fortsätta kämpa upp våra betyg. Det kommer i sin tur leda vidare till att färre får jobb och att arbetslösheten ökar. Skulle betygssystemet ändras så att man får ett godkänt betyg om övervägande moment är godkända skulle det bli mycket roligare att plugga upp sina betyg då man finner mer motivation och får större chanser till att få ett godkänt betyg i kursen man läser.

Irriterad elev

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons