Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är normalt med mygg

Efter att ha läst senaste tidens artiklar om myggen i Österfärnebo-Gysinge så konstaterar jag att man inte ska rubba naturen med bland annat kemikalier.

Annons

Det har alltid funnits mycket mygg i Dalälvsområdet. Äldre personer har berättat för mig att de som barn i början av 1900-talet, vid gallringsarbeten i jordbruket, fick linda in sig i tygstycken som var indränkta i beckolja. Som skogs- och jordbruks-arbetare fick man klä sig i långärmat och smörja in sig med beckolja. Hästarna fick samma behandling vid arbete i skogen och på åkern.

Under de senaste 40 åren har det i det här aktuella området till en stor del flyttat in såväl permanent boende som fritids-boende. De ställer nu krav på att myggen måste bort. Det gör de av den anledningen att de ej har kunskap om hur situationen har varit i Dalälvsområdet.

I samband med stormfällningen 1954 kom många skogsarbetare och skogskörare hit för att arbeta upp den omkullblåsta skogen. De fick smörja in sig för att kunna arbeta.

När det var färdigt i stormfällda skogen återvände de till sina hem runt om i landet, och med dem blev myggplågan känd runt om i Sverige.

Men nu är det en ny generation som tror, och kräver, att man ska kunna gå med bar överkropp. Men det tillåter inte naturen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons