Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är våra skattepengar de slösar med

I tv-programmet Mitt i naturen får vi se hur man sitter och gullar med några vargar.

Annons

Man borde i stället visa hur det ser ut i en fårhage när vargarna har dödat 20 lamm och tio tackor för att få folk att förstå problemet med för många vargar.

2008 var det 41 angrepp på hundar av varg, 27 med dödlig utgång. Sedan 21 augusti i år har 25 hundar dödats av varg. I Romnäs i Västmanland höll en man på att meka med bilen vid huset, då kom en varg in på tomten och tog hans lilla dvärgpinscher i gapet och sprang till skogs. Man hittade inget av hunden. Vad hade hänt om det hade varit ett litet barn på tomten i stället för en liten hund? Det är nog dags att ta tillbaka den lagstiftning som gällde fram till 1978 då björn, varg, järv och lo som kom in på en gård eller trädgård fick dödas. Så nog är det problem med vargarna för oss landsbygdsbor.

Umeå universitet beräknade 1993 att kostnaden att ha 500 vardera av de fyra stora rovdjuren i Sverige skulle kosta 6 miljarder 73 miljoner kronor per år. Omräknat i dagens penningvärde, med tanke på att de stora rovdjuren har ökat dramatiskt sedan 1993 torde kostnaden i dag överstiga 10 miljarder kronor per år. Vargtiken som vandrat från Galvenreviret i Hälsingland till Norge, har enligt norska staten hittills kostat 2,6 miljoner kronor. Det är pengar som kunde användas bättre i skola, sjukvård och bidrag till förbättringar på landsbygden. Detta är våra skattepengar de slösar med.

Det behövs ett landsbygdsparti som tar tillvara våra intressen.

Landsbygdsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons