Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev en rörig start på höstterminen

Annons

SVAR TILL ”Missnöjda fordonselever på Borgarskolan”

2 december

Det blev tyvärr en rörig start på höstterminen för elever och personal på fordonsprogrammet. Ombyggnationen skulle ha varit klar under sommaren men på grund av saker som ingen kan lastas för, blev bygget försenat.

Borgarskolan har flera verkstäder och alla påverkades förstås av att ombyggnaden pågick under terminen. Anledningen till ombyggnationen är att Borgarskolan behöver en verkstad där vi kan ta emot tunga fordon och därmed bredda utbildningsutbudet.

Verkstäderna är olika stora men är fullt utrustade, de har till exempel lika många lyftar. Att det ändå kan ha upplevts som att det saknades verktyg under hösten kan tillskrivas den rörighet verksamheten fick leva med. Den ledde till att verktyg inte alltid sattes tillbaka på sin plats och man fick ägna tid till att leta efter grejor.

Fordonsprogrammet är en yrkesutbildning som innehåller både teoretiska kurser och praktiska kurser. Vilka kurser som ingår är bestämt av staten i de statliga kursplanerna. Skolorna kan sedan bestämma hur kurserna ska fördelas på de tre åren. På Borgarskolan har vi lagt något mer teori i årskurs två än i årskurs ett och tre.

När det gäller praktik så har fordons- och transportprogrammet på Borgarskolan ett bra samarbete med motorbranschen, både i Gävle och i våra grannkommuner. Därför kan vi erbjuda våra elever APL-platser (arbetsplatsförlagt lärande=praktik) med bra kvalitet. Personbilsinriktningen har minst 15 veckor APL under studietiden, oftast mer.

Fordonsbranschen är en bransch som ofta vidareutbildar sin personal. Man lär alltså även i yrkeslivet. Därför är vi överens med branschen om att eleverna ska få en bra grundutbildning i skolan. I det ingår alltså även teoretiska kunskaper. För spetskunskaper använder vi sedan den kompetens och utrustning som finns inom företagen i branschen genom att i samarbete med branschen erbjuda kraftigt utökad APL inom tunga fordon, karosseri, godshantering och transport.

Katarina Åkersten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons