Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det drabbar de boende, personal och anhöriga

Gävle demensförening ställer upp på Kommunals krav och manifestation som hålls 8 december angående neddragningarna inom Omvårdnad.

Annons

Personalen på alla boenden har ett tajt schema och det finns i nuläget inga marginaler att ta till. De anställda är för få för att finnas till hands. I Socialstyrelsens riktlinjer har dagverksamhet prioritet. Detta rimmar dåligt med att Gläntans dagverksamhet ställs in. I regel kommer de gamla in på dagverksamheten för sent, då de i stället skulle behöva ett särskilt boende. Det skulle i stället satsas på de litet yngre demenssjuka som kanske har mer nytta av verksamheten.

Varför görs omorganisationen av Villa Milbo? Det blev ingen besparing. För att nu komma till Villa Milbo behövs ett biståndsbeslut. Hur ska de anhöriga i snabbt behov av Villa Milbo få komma dit?

Dessa neddragningar inom Omvårdnad kommer att drabba de boende, personal och anhöriga. Personalen får en orimlig arbetsmiljö med sjukskrivningar som följd. Detta i sin tur drabbar de boende som får sämre livskvalitet, därmed läggs en större arbetsbörda på anhöriga (om det finns några i den sjukes hemkommun) som förmodligen redan tidigare har haft det arbetsamt med sin anhöriges sjukdom.

Gävle demensförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons