Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar inte bara om personalen

Annons

kring upphandlingen av tjänster inom hemtjänsten tycks handla om personalen. Självklart är personalen enormt viktig för att arbetet ska fungera. Men det finns en faktor som är ännu viktigare än personalen och det är de människor som hemtjänsten sköter om! Var finns de i debatten? Vad har de för synpunkter på detta? Det finns säkert de som vill ha kommunalt anställda även i fortsättningen. Men det finns också väldigt många som väljer det privata vårdföretaget, om de får chansen att välja. Så fungerar det för dem som har personlig assistent.

Varför är det så många som väljer privata assistansföretag? Det finns bara ett svar på det och det är för att de som behöver tjänsten föredrar det privata alternativet.

Frågan om vem som ska utföra hemtjänsten handlar också om vem kunden vill släppa in i sitt hem! Att det finns pengar att tjäna genom effektivisering är inte så förvånande när man upplevt hur irrationell den kommunala hanteringen kan vara. Varför kommer två ur hemtjänstpersonalen till en kund två mil från stan? Varför sitter den ena och väntar i bilen medan den andra sköter arbetet? Varför är det så många inom hemtjänsten i Ica-affären samtidigt för att handla åt sina kunder? Varför sköts inte sådant mer effektivt? Sedan kan man tänka sig en övertung administration och vips kan ett privat företag sköta hemtjänsten 20 procent billigare än den kommunala förvaltningen, utan att göra avkall på kvalitén!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons