Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om att ha rätt inställning

Annons

SVAR TILL

”Irriterad Hoforsbo”,

30 september

En del må tycka att ”naturliga”(?) björkar med skatbon i, är vackra och förgyller ett samhälle.

Andra kan tycka att ett konstverk av plåt är uppiggande och nytänkande som utsmyckning i ett centrum, en kulturell yttring om ett samhälle. En del kanske tycker om syrenhäckar och andra kanske gillar de blomster- arrangemang som finns i de stora urnorna med Hofors kommuns logga på, som dessutom knyter samman med det tidigare nämnda konstverk i eroderat plåt.

Det som är vackert för en del är avskyvärt i andras ögon, svårt då skönhet ligger i betraktarens öga. Då alla människor i ett samhälle har olika smak och tycke om vad som är vackert eller inte måste det vara oerhört svårt att som politiker tillfredsställa allas smak. Alla samhällen går igenom förändringar, utvecklas för att bli bättre. Det är inte alltid det var bättre förr!

I Hofors har vi ett stort utbud av olika aktiviteter för barn och ungdomar.

Inom motion och idrott har vi, i lilla Hofors: bowlinghall, styrkehall, idrottshall, skyttehall, simhall, BMX- och skatehall, el- och motionsspår, fotbollsarena, friidrotts- arena, ishall, crossbana, slalombacke, ridskola med mera.

I dagens läge har vi även en kulturskola samt en fritidsgård för de barn och ungdomar som inte är intresserad av idrott.

Från och med 1 januari 2011 kommer bägge dessa enheter att läggas ner för att ge plats till en ny ungdomsenhet: Entré ungdom med profiler som kultur, friluftsliv, samhället och kafé.

Entré ungdom ska bygga på att ungdomar är med och bestämmer om fritiden och framtiden i kommunen. Är inte allt detta att satsa på ett samhälle?

Som jag sa tidigare, alla är vi olika och tur är väl det. Du väljer att se det fula. Jag väljer att se det vackra. Du gillar det gamla. Jag gillar det nya. Du väljer att vara negativ. Jag väljer att vara positiv.

Du kan själv förändra mycket, det handlar bara om att ha rätt inställning!

Johanna Fröjd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons