Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det rimmar illa för oss kroniskt sjuka

Annons

Vid årsskiftet avslutar landstinget alla avtal med länets privata sjukgymnaster.

För att tysta oss eller kanske mörka talas det om att en del privata sjukgymnaster, de med etablering och som arbetar enligt nationell taxa, blir kvar. Men regeringen har gett direktiv till den statliga utredningen om patientens rätt i vården att systemet med samverkansavtal för bland annat sjukgymnaster med ersättning enligt den nationella taxan ska upphöra. Hur ett system med ersättning till privata vårdgivare kommer att se ut är för närvarande oklart.

En statlig utredning kan ju visserligen ta tid men det är alltså ingen trygghet att räkna ens med behandling av dem med etablering.

Vi kroniskt sjuka och alla andra som flera gånger i veckan behöver behandling och vecka efter vecka går och tränar för att inte stelna till hoppas nu på att våra privata sjukgymnaster blir kvar och på fortsatt möjlighet till träning.

I flera år har det talats om på kurser och olika sammankomster där representanter från kommuner, landsting och föreningsliv funnits med om att år 2010 ska samhället bli tillgängligt för alla i så stor utsträckning som möjligt.

Det rimmar illa med att så många i början av det året, som ägnats så många timmar då det gäller tal om förbättring av tillgängligheten, riskerar att bli utestängda från träningslokaler och vård.

Gun Gustafsson Sundqvist

PS. En som vill överlåta sin etablering kan säga upp sin rätt till ersättning enligt den nationella taxan men har inte rätt att själv utse sin efterträdare. Etableringen ska annonseras ut och köpas av den högstbjudande. DS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons