Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detta är helt oacceptabelt

Annons

Min dotter dansar balett på Kulturskolan i Gävle. Det besked som gick ut innan sommaruppehållet var att dansen skulle fortsätta i Gamla Grands lokaler, som var anpassade för dans, med mjukt golv, dämpad akustik, speglar och stång. Dessutom hade Kulturskolan en pianist – Josef – som var oerhört viktig för verksamheten, då han och danslärarna samarbetat under lång tid, och kunde varandras sätt att arbeta utan och innan. Det gick lätt att repetera svåra moment, Josef kunde anpassa musik och rytmer till elevernas nivå och ålder. Kulturskolan erbjöd då dansundervisning av hög kvalitet.

När höstterminen började fick vi en kallelse till terminsstart, till vår förvåning i nya lokaler! Det visade sig vara i Borgarskolans gymnastiksal – föga anpassad för dans. Golvet är för hårt för danseleverna som dansar i balettskor – inte dämpande gymnastikskor. Detta ökar avsevärt skaderisken för dansarnas knän och fötter. Akustiken är våldsam, alla hoppsteg och löpsteg ekar genom hallen. Läraren måste skrika för att överrösta alla ljud och kunna bibehålla elevernas uppmärksamhet. Där finns varken speglar eller stång. Dessutom har kommunen sagt upp pianisten Josef, och i stället hänvisas lärarna till cd-spelare – mycket mer tungrott, betydligt svårare att repetera svåra moment gång på gång.

Detta påverkar kvaliteten i undervisningen på ett påtagligt sätt.

Till råga på allt vägrar Borgarskolan lämna ut portkoden till gymnastiksalen, så eleverna blir stående utanför i hopp om att någon kanske kommer och släpper in dem, då bankningar på dörren inte hörs in till gymnastiksalen.

En avsevärd kvalitetssänkning av dansundervisningen i Kulturskolan, vilket kommunen funnit för gott att införa samtidigt som de höjt egenavgifterna till undervisningen! Anslagen till Kulturskolan har också sänkts i motsvarande grad.

Många föräldrar i dansgrupperna anser detta helt oacceptabelt! Vi kräver att Josef återanställs! Vi kräver en dansanpassad lokal, innan våra barn skadar sig i undervisningen!

Maria V, dansmamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons