Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ditt barn behöver dig mer än du behöver sociala medier

Annons

 

Hej förälder! I skolan pratar jag med dina barn om hur vi bör bemöta varandra i samband med mobiltelefoner. Barnen blir allt bättre på det här men det finns några saker som de har bett mig tala med dig om...

 

•  När ditt barn kommer för att prata med dig, titta upp från mobilen. Möt barnet, visa på att hen är viktigast.

 

• När du går på en match eller träning, lämna mobilen hemma. Titta på ditt barn, följ med i det hen gör och visa ditt engagemang. För tro mig, ditt barn har full koll på hur närvarande du är. Och som ditt barn har sagt, om du en då ska sitta med mobilen kan du lika gärna stanna hemma!

 

• När ni sitter i soffan, lägg bort mobilen. Titta på tv:n med ditt barn, visa din närvaro. Då har barnet en möjlighet att börja småprata och kanske kan ditt barn till och med få din närhet och trygghet.

 

• När du tar kort på ditt barn. Fråga först innan du publicerar bilden på nätet/sociala medier. Och framförallt publicera inga bilder där ditt barn är i en utsatt situation (Naken, sjuk, gör något ”pinsamt”). Visa ditt barn respekt, så kommer du få respekt tillbaka.

 

• Tillbringa 15-20 minuter varje dag med ditt barn där du ger barnet din fulla uppmärksamhet. Lär känna ditt barn. Vilken är favorit färgen? musiken? Vilket ämne är roligast i skolan? Hur var skoldagen?

 

Blivande lärare och arbetande i skolan

LÄS fler insändare här:

Svar: Vi ska diskutera skolan och dess framtid – men vi måste vara trovärdiga

"Att bo i Gävle är lite som att leka hela havet stormar"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons