Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djur tycker illa om dressyr, liksom arbetare

Annons

Kapitalismens rätta ansikte visar sig återigen, med stöd av högeralliansen. Låt oss besinna vårt häftiga humör som anställda.

Vi har ju ändå ingen makt i förtagen och hos företagsledningarna.

Man kan ju dristas att tro att de som sitter i företagsledningarna är för demokrati. Demokrati är något helt annat än vad som försiggår i dessa styrelserum. Man kan föranledas att tro att där beslutar man om vilken gångart ”hästen” ska tvingas gå. Företagsledningarna är detsamma som domptörer som skall styra de anställda, precis som man får en häst att gå i olika gångarter. Detta görs med morot och piska.

Hur kan vi löneslavar under kapitalismens ok, finna oss i att bli så illa behandlade de åtta timmar som gör att vi kan leva de andra sexton timmarna.

Som en gammal transportordförande uttryckte sig en gång om vem som företräder vem: ”Som facklig ledare så företräder jag tre delar, de anställda, arbetstillfällena på arbetsplatsen, att kommunen ska leva vidare så att även våra barn och barnbarn ska kunna få arbete. Företagsledarna har bara en part och det är aktieägarna/kupongklipparna”.

Låt inte denna högerallians och dessa företagsledare förstöra ännu mera! När ska kapitalet inse att djur tycker illa om dressyr, liksom arbetare.

Vallpojken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons