Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du har rätt om skolans vegetariska mat

Annons

SVAR TILL  ”Larz Gustafsson ”,  16 febrauari.

Jag är vegetarian, surprise surprise.

Jag vill börja med att berätta att jag slutade äta kött på grund av att jag anser att köttproduktionen med dessa köttfabriker och djurplågerier med mera är helt åt helvete.

Men jag förstår absolut att de som äter kött vill ha sin entrecote med bea på lördagskvällarna. Och ja, det är ens eget val om man vill äta kött eller inte.

Men att gnälla över att behöva äta vegetariskt en dag i veckan, det är ju bara fånigt. Och det är ju bara en måltid av två dessutom.

Att det är vegetariskt betyder inte heller att du måste länsa salladsbordet på skolan, om du nu inte är så vidare förtjust i grönsaker.

Det gick ju bra att äta pommes med bea på skolgården, det är ju vegetariskt... så länge du inte glömde nämna att du hade en korv till.

Fast jag vill samtidigt tillägga, när det gäller de kommunala skolorna i Gävle, att tillagningen av den vegetariska kosten måste bättras.

Där har du rätt, Larz. Det är faktiskt inte gott med sönderkokta sojakorvar. Och de här oätbara rörorna, eller potatisgratängen med kidneybönor som smälter i munnen, det är inte okej.

För allas trevnad, både vegetarianer och köttätare som kanske snart måste få ta del av den vegetariska kosten, måste det bättras lite på den fronten.

Om matleveran-tören ordnar lite mer aptitlig mat och kökspersonalen tillagar den bättre, tror jag att det kommer att gå alldeles utmärkt att äta vegetariskt en dag i veckan!

Lina Färdigh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons