Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fotbollsarena är inte till för att turister ska ta kort

Annons

Jag läste nyss Bodil Juggas senaste krönika angående arenafrågan här i stan. Huruvida Gefle IF ska spela kvar på en arena från stenåldern (den är ju trots allt fin) eller på en ny, modern arena som alla andra. Juggas klagar på sportens Stisse Åberg att ord som ”kontrakt”, ”investeringar” och ”ekonomi” förekommer för mycket på sportsidorna numera. Då måste jag säga att jag tycker Bodil Juggas lägger sig i det hon inte har ett dyft med att göra, nämligen sporten.

Enligt nationalencyklopedin:

Jag är beredd att byta ut sandbeströdd till konstgrästäckt och romersk amfiteater till allsvensk fotboll. Vips så har vi hittat Strömvallens syfte.

En fotbollsarena är till för att ge publiken till fotbollslaget möjlighet att se hemmamatcherna på bästa sätt. En fotbollsarena är inte till för att en buss turister ska stanna utanför, knäppa lite kort på stenläktaren och säga ”wow” några gånger över den otroligt fina stenklumpen och sedan åka vidare.

På Strömvallen har Gefle IF i år ett publiksnitt på 4 965 åskådare. Jag har inga exakta siffror, men jag skulle gissa att det är betydligt färre som varje dag går och beundrar skådespelet som en stilla, stenklump (fin dock) till läktare bjuder på, men det kanske du har några siffror på, Juggas? För att bjuda på ett redan klassiskt citat: Riv i natt!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons