Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lägenhet ska se bra ut oavsett var den ligger

Annons

Jag har en fundering. Varför skiljer det så mycket på vad som är okej lägenhetsskick på Gavlegårdarna?

I den lägenhet jag och min sambo bor i nu ser det skottskadat ut (borrhål i väggarna), det är kattkiss på väggarna som hade satt sig ända in till gipsväggen, hål i taket, rivna tapeter, toalettstolen sitter löst och lutar bakåt, blandaren i köket läcker och golvet har börjat lossna... Men det är standard.

Det får man räkna med när man flyttar in i en hyreslägenhet, fick vi höra.

Däremot ville de att vi skulle betala över 5 000 kronor när vi hade tre borrhål på en vägg i vårt sovrum i den gamla lägenheten. Den låg i Bomhus och den vi bor i nu är i Forsbacka.

Hur kan man göra en sån skillnad? En lägenhet ska väl se bra ut oavsett var den ligger?

Eller har jag helt fel?

Jag tycker i alla fall att det är fel och när vi frågat om det här är rätt får vi bara ett snofsigt svar och huvudkontoret hänvisar till vår felanmälningsgubbe, men honom får man inte tag i och han vägrar hjälpa oss.

Skulle vara intressant att få ett svar från Gavlegårdarna och höra hur de egentligen tänker.

Jessica

SVAR DIREKT

Merval heter den modell som Gavlegårdarna och hyresgästföreningen har kommit överens om som styr hur ofta det är aktuellt med åtgärder av till exempel mattor och tapeter i en lägenhet. Utifrån när en åtgärd senast gjordes skiljer det naturligtvis på skicket i lägenheten oavsett vilken stadsdel den ligger i.

Vid avflyttningsbesiktning bedöms om slitaget har varit onormalt eller inte, utifrån senaste år för åtgärd. Detta ligger sedan till grund för om en åtgärd ska genomföras tidigare än det överenskomna intervallet eller inte.

Utöver det allmänna skicket, nämner du även en del detaljer som hanteras som ren felanmälan. Berörd fastighetsskötare gör då bedömning om lämplig åtgärd. Om ni anser att ni inte fått respons på det ni felanmält är ni välkomna att kontakta mig.

Niclas Lind

AB Gavlegårdarna
Förvaltningschef
026-172735

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons