Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mack är inte bara en pump med drivmedel i

/
  • SÄMRE SERVICE. Servicen i Björksätra försämras när OKQ8:s bensinstation stängs vid månadsskiftet.

Annons

Mackdöden slår hårt mot Björksätra. Läser i Arbetarbladet 7 juni att den bemannade OKQ8 macken i Björksätra ska läggas ner i slutet av månaden. Den blå-röda och vita flaggan ska halas på halv stång och därmed försämra servicen i området kraftigt.

En mack är inte bara en pump med drivmedel i, den är så mycket mera. En knutpunkt där gör-det-själv-hallarna är en stor tillgång för oss Björksätrabor. På macken finns det olika tillbehör till bilen samt även till föraren att köpa: en korv i magen, en macka samt något att dricka efter jobbet, innan ungarna hämtas från dagis eller fritiden ska njutas.

Där tankar ungdomarna sina mopeder, där pumpas cyklar och dammsugs bilar, där kan man få råd och personlig service när bilen ska servas med diverse oljor, stift, vindrutetorkare med mera. Sandvikenhus satsar kraftigt på upprustning av området. En nyproduktion av villor och radhus har tillkommit.

Samtidigt sker en fortlöpande expandering av Sandvikens ”Gävle strand” – området i Säljan ner mot Storsjön. Där växer sommarstugorna både på höjden och bredden och blir till permanentboende för många. Björksätra med omnejd borde få den status som området förtjänar, det vill säga ett av de finaste i Sandviken.

Att göra en rockad med personalen från Björksätramacken till OKQ8- macken i Mosaiken, där ligger redan mackarna på rad, tycker jag låter som en kortsiktig och korkad lösning. Alternativet blir väl att söka glesbygdsstöd till en pump utanför Ica i Björksätra mitt. Nä, rusta upp macken i Björksätra och satsa lite mer långsiktigt! En trogen, växande kundkrets är väl ändå en mycket viktig faktor i bokslutets siffror.

OK-medlem och Björksätrabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons