Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En manifestation som gav resultat

I december 2007 manifesterade nästa 1 000 personer i Ockelbo för att få behålla polisen i Ockelbo. Initiativtagaren Krister Larsson och Sölve Malm för Service och Handel höll i manifestationen som blev uppmärksammad över hela landet genom press, radio och tv.

Annons

Nu, 14 månader senare, kan vi som var med i manifestationen tillsammans med de över 3 000 som skrev på namnlistorna en förhoppning att det, inom de närmaste veckorna, blir klart att Ockelbo får poliser på dagtid, måndag till fredag, samt tillgänglighet för ärenden som hittegods, blanketter med mera via kommunens informationskontor.

Jag är övertygad att det engagemang som vi alla gemensamt visade i manifestationen gjorde att Ockelbo nu ligger i framkant för att skapa ett mer hållbart arbetssätt där kommunen och polisväsendet tillsammans, på lokal nivå, skapar de bästa förutsättningar för bland annat förebyggande verksamhet.

För att allt detta ska fungera på ett tillfredsställande sätt är det viktigt att kommunledningen skapar en liten referensgrupp från ”allmänheten” så att kommande beslut blir förankrade i ”verkligheten”.

Ett stort tack till manifestationens initiativtagare och alla som deltog. Nu har vi bara upploppet kvar och min önskan är att efter målgång få se poliser på våra gator och torg för lång tid framöver.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons