Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Er uthyrningspolicy gör mig rädd, Sandvikenhus

 Öppet brev till Sandvikenhus vd, Stefan Lundqvist.

Annons

Jag liksom många med mig ingår i Sandvikenhus kösystem för lägenhet till Gamla Bruket i Sandviken.

Men vi når aldrig fram. Varför? Jo, ni har en uthyrningspolicy som gör mig rädd. Här följer två exempel: Etta med alkov i ett gammalt brukshus, närmare bestämt på Storgatan. Senaste hyresgäst med kontrakt har inte bott där på två år. I stället har hen hyrt ut lägenheten i andra hand, utan Sandvikenhus godkännande. Trots detta får andrahandsgästen bo kvar? Är inte det, att gå vid sidan av er, och hyra ut sin lägenhet i två omgångar, ett skäl nog för att förlora sitt hyreskontrakt? Eller ska vi andra stå åt sidan och vänta på att kontraktsinnehavaren ”tröttnar” på att hyra ut i andra hand.

Exempel två gäller den mamma som bara för att vuxna sonen skulle få just den lägenheten, men inte har poängen för den, står på kontraktet. Hon är inte skriven på adressen.

När vuxna sonen får möjlighet att hyra en etta i ett gammalt brukshus sägs lägenheten upp, men uppsägningen dras tillbaks för då...kommer vuxna dottern med två barn och flyttar in. Dottern skriver sig på adressen, men behåller ändå sina köpoäng, vilket gör att hon får en brukslägenhet på Storgatan.

Vad händer då? Jo så lämpligt behöver barnens kusin en lägenhet, och självklart kan hon flytta in på Malmgatan, bara kontraktsinnehavaren får ett övernattningsrum.

Mycket besviken på er.

Får kanske lägenhet innan döden

SVAR DIREKT:

Tack för dina synpunkter. Även jag kan konstatera att Gamla Bruket är vårt absolut populäraste område vilket gör att det är lång väntetid där.

Jag vill klargöra att, i enlighet med vår uthyrningspolicy, när du skriver kontrakt på en ny lägenhet förbrukar du alla dina köpoäng som därmed nollställs, köpoäng får du sedan efter ett års boende i samma lägenhet och då kan du återigen anmäla intresse på lägenheter via vår webbsida. I de båda fall som du tar upp så vill jag kort kommentera:

Vår områdeschef för Gamla Bruket arbetar aktivt med att utreda huruvida en olovlig andrahandsuthyrning pågår. Enligt vår policy får detta endast förekomma med vårt skriftliga godkännande.

Det är inte olagligt att som hyresgäst använda lägenheten som bostad och ha inneboende personer.

Det vi som hyresvärd kommer att göra, i sådana här ärenden, är att bedöma om det är en andrahandsuthyrning eller om förstahandshyresgästen har någon inneboende. Gränsen kan vara svår att dra men avgörande är om lägenheten upplåtits för självständigt brukande. Stort tack för ditt engagemang!

Stefan Lundqvist

vd, Sandvikenhus

 

 

  

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons