Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ert betygssystem får oss att gå in i väggen

Annons

Det här är väl antagligen inget nytt ämne, men det är väl inte så himla konstigt när skolsystemet allvarligt talat får ungdomar att gå in i väggen.  Ska det verkligen behöva vara så?

Att man går hem från en dag i skolan med en massa arbete, bara för att komma hem till dubbelt så mycket? Att ens liv består av inlämningar, uppsatser och ett skevt skolsystem och alla kriterier som måste uppfyllas.

Den här är till alla som går i skolan. Det är målgruppen. Gymnasieelever skulle jag väl säga har det värst. Det är där man lastas med uppgift på uppgift på uppgift. Ålder 16-19, inget specifikt kön, ingen religion har det lätt.

Jag vet att gymnasiet är frivilligt och att man själv har valt att gå tre år i skolan med det här skolsystemet, att man själv har valt linje och att man själv har gjort alla valen. Men egentligen har vi inte gjort det här beslutet själv. Att gå i skolan och plågas. För vad vore vi utan skolan? Utan betyg? Vi skulle inte klara oss i dagens samhälle. Om man inte har gått gymnasiet klassas man som ”lat” eller ”någon som inte klarar stress”. Så nej, egentligen har vi inte valt det här själva. Det har samhället.

Allt detta resulterar ju i att ungdomar börjar ledsna, skolkar, skjuter upp inlämningar och totalt struntar i skolan.  Det är ju inte okej. Jag kan inte påstå att jag någonsin tyckt om skolan, men när jag började gymnasiet så tappade jag verkligen allt. Vilket en massa andra ungdomar också har gjort. För jag vet en hel del andra som gjort samma sak.

Dom som ansvarar för det här är ju Skolverket. Det är de som skapar detta, som många ungdomar skulle kalla helvete.

Vi i samhället måste tillsammans få Skolverket att förstå hur det är. När ungefär var och varannan person i åldern 16–19 i dagens samhälle har känt sig stressad eller mått dåligt över skolan. Vakna skolverket. Någonting är fel. Kanske är det ert skolsystem? När tre A och ett C kan resultera i D i slutbetyg, då måste en förändring ske. Ska man behöva slita arslet av sig for "no good"?

Anonym

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons