Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett oräkneligt antal timmar i förspilld tid

Jag mår dåligt. Ja, jag blir dessutom ledsen när jag hör om barn som far illa i våra skolor.

Annons

Nu gäller det främst hur Sandvikens kommun valt att organisera (eller snarare inte organisera) undervisningen för nyanlända barn med annat språk än svenska. Ekonomisk kris leder till att barn behandlas på detta vis. Det är i år 20 år sedan Barnkonventionen antogs, det värt att påminna om i sammanhanget!

Skulle grundskole- chefen Lars Walther vilja sitta i ett klassrum dag efter dag, med barn och vuxna som pratar över huvudet på ett vilt främmande språk, i fyra månader innan någon ändring kommit till stånd? 120 dagar är ett oräkneligt antal timmar i förspilld tid och ökad frustration, i första hand för barnen men även för en personal som jobbar på gränsen till bristning! Öka nu behandlingstakten av detta ärende innan effekterna av nuläget blir alltför stora. Vi har definitivt inte med långbänkar här! En fråga om inställer sig är; Hur ser budgeten för tillväxtnämnden ut i år?

Kan inte skolan få ”låna” pengar för integrations- arbete där? Snabba och smidiga lösningar vill vi se! Barnens bästa måste vara i fokus nu!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons