Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EuropaPosten lika saklig som Pravda?

EU använder årligen många miljarder av skattemedel för att sprida en helt okritisk och positiv bild av Unionen.

Annons

Samtidigt tvingar man bland annat den svenska regeringen att sänka statsbidrag till svenska tidningar (och som vanligt går regeringen i EU:s ledband).

I Sverige ger EU bland annat ut EuropawPosten. Den skulle mycket väl kunnat segrat i en tävlan med forna Pravda om att sprida falsk positiv propaganda om EU och dölja allt negativt som korruption etcetera. Det är minst lika svårt att få infört saklig kritik i EuropaPosten som en gång i nämnda Pravda. Det är förvånande att de svenska tidningarna som en gång varje år går ut i en manifestation för tryck- och yttrandefrihet inte på minsta sätt reagerar mot bland annat detta renodlade propagandaorgan. Men detta är inte nog.

Sverige som hittills haft den längst gångna offentlighetsprincipen kan komma att tvingas begränsa denna genom krav från EU.

En organisation som förhärligar sig själv på detta sätt och döljer allt negativt som korruption, tjänstemäns maktmissbruk etcetera blir förr eller senare ett hot mot unionens egna medborgare. Därför är det förvånande att varken politiker eller rättssystemet agerar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons