Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får vi dåliga mjölkförpackningar nu?

/

Jag vill gärna tillföra ytterligare en aspekt utöver alla andra viktiga påpekanden som gjorts i insändarstormen mot att Konsum Gävleborg ”sviker” den egna policyn som sägs gynna ett närproducerat sortiment.

Annons

Alltså, inte nog med att vi ska tvingas köpa Arlas mjölk som transporterats jättelånga vägar.

Vi kommer antagligen också att ”bli fast för” de fullkomligt odugliga mjölkförpackningarna som man använder söder- ut. Dessa sladdriga kartonger är mycket besvärliga att hantera…

Till skillnad mot Gefleortens kartonger – som är stadiga att hålla i och som har en utmärkt ”hällpip” som kan återslutas – är de andra förpackningarna mjuka och ostadiga. Efter att man lyckats (?) riva upp perforeringen får man fram en så usel ”pip” att det är praktiskt taget omöjligt att inte spilla omkring mjölken. Vill man sedan stänga förpackningen erfordras ett extra plastlock att pressa tillbaka öppningen med.

Dessutom klarar dessa veka mjölkbehållare inte av att användas i 1,5-liters storlek. Det betyder att för till exempel 100 liter mjölk krävs 100 kartonger (och eventuella plastlock) mot endast 66,7 återförslutningsbara 1,5-liters kartonger av Gefleortens stadiga och lättanvända kvalitet. Kan nog kallas resursslöseri? Eller?

Hoppas Konsum Gävleborg lyckas ta sig ur denna obegripliga fadäs.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons