Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytta er streetracing!

Efter sommaruppehåll har streetracingen kommit igång igen.

Annons

De senaste två helgerna har gamla E 4 mellan Marmaviadukten och Östanås söder om Mehedeby använts med över 140 deltagande bilar och motorcyklar. Detta är en olaglig verksamhet eftersom den körs på allmän väg och hindrar annan trafik med allvarliga olycksrisker som följd.

5 september kördes streetracingen från klockan 23 till 02 på natten till söndag. Nu i fredags, 11 september, körde man igång redan vid 22-tiden. Jag ringde polisen som troligen störde så pass mycket att racingen tonade ut vid ett-tiden på natten. Men i de flesta fall gör polisen ingenting!

Det är mycket märkligt att dessa bilburna män måste köra fram och tillbaka genom Mehedeby och störa nattsömnen för flera hundra bybor. I fredags räknade jag att riksvägen genom Mehedeby passerades av 117 bilar på sju minuter och detta upprepades flera gånger denna och tidigare nätter. En bil var fjärde sekund! Måste ni använda gamla E 4 söder om Mehedeby och väg 291 vid Marmaviadukten som tävlingsplats borde ni kunna använda nya E 4 som transportsträcka i stället för att busköra genom Mehedeby. Sök bättre alternativ, platsen är illa vald, ni stör befolkningen, ni förorenar miljön med avgaser, motorbuller, burn outs, skräp och tutanden, ni ökar olycksriskerna på riksvägen när ni kör 80–120 km/tim på en 50-väg genom byn. Ni på polisen bör skärpa bevakningen av streetracarna!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons