Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbjud omedelbart!

I dag, 7 december, är det Pearl Harbor-dagen. För 70 år sedan, 7 december 1941, anföll Japan Pearl Harbor på Hawaii, där USA hade krigsfartyg och många flygplan.

Annons

Motsättningarna mellan USA och Japan fortsatte ju sedan med våldsamma strider i Stillahavsområdet, tills atombomber fälldes över Hiroshima och Nagasaki i augusti 1945.

Sedan 1945 har kärnvapnen utgjort ett ständigt hot mot världen. Man vet ju, att ett kärnvapen över en stor stad kan döda miljontals människor och hindra medicinsk och annan humanitär hjälp åt de överlevande, eftersom alla kommunikationer slås ut.

Under de gångna åren har det vid flera tillfällen varit nära att kärnvapen har utlösts av misstag eller genom tekniska missöden. Kärnvapenbestyckade ubåtar har också kolliderat.

Det är ju fullständigt självklart, att sådana vapen borde ha varit totalt förbjudna för länge sedan. Men trots att FN många gånger har behandlat frågan om nedrustning av kärnvapen, finns det ännu tusentals kärnvapen. Och det finns länder som tydligen vill ha kvar kärnvapnen.

Världen behöver ett omedelbart förbud mot framställning, innehav och användande av kärnvapen!

Thorild Dahlgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons