Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördöm attacken mot kurdiska folkets frihet!

Annons

Ordföranden för advokatsamfundet i Diyarbakir Tahir Elci mördades av de mörka krafterna i Turkiet!

Vi fördömer starkt denna brutala attack!

Ordföranden för advokatsamfundet i Diyarbakir, Tahir Elci, blev mördad med ett skott mot huvudet och avled under en presskonferens i Diyarbakir. För bara några dagar sedan i Diyarbakir attackerades även den historiska fyrapelarsalens minaret av tungt beväpnade styrkor från staten. Denna historiska byggnad fick allvarliga skador.

Pressmötet där Tahir Elci avled hölls tillsammans med en grupp advokater med syftet att fördöma denna typ av attacker. Attacken mot Tahir Elci ägde rum under pressmeddelandet, varpå han avled.

Tahir Elci har länge varit ett mål för AKP-regeringen och de statliga krafterna, då han vigt stor del av sitt liv åt kampen för mänskliga rättigheter, frihet och fred. Han blev ett tydligt mål, när han sade att PKK inte är en terroristorganisation under ett tv-program för några veckor sedan.

Först blev han tillfångatagen, därefter förd inför domstol och därpå yrkade åklagaren på fängelsestraff om 7,5 år. I lördags mördades Tahir Elci av oliktänkande och ickedemokratiska krafter, som tog lagen i egna händer och tyckte att straffet var otillräckligt!

Hittills har tusentals kurdiska politiker mördats på samma sätt av samma mörka krafter. Vi känner till förövarna. Förövarna är de som inte kunde tåla Tahir Elcis ståndpunkt, hans kamp och hans personlighet. Gärningsmännen är AKP-regeringen tillsammans med andra organiserade mörka krafter, som historiskt har massakrerat tusentals kurdiska politiker och aktivister! Ingen behöver leta efter de ansvariga någon annanstans!

Detta är en attack mot kurdiska politiker, det kurdiska folket och det kurdiska folkets frihetsrörelse. Vi fördömer denna fruktansvärda attack och dess förövare. Vi uttrycker våra kondoleanser till Tahir Elcis familj, hans vänner och kollegor och hela det kurdiska folket. Härmed uppmanar vi alla våra medarbetare att hedra minnet av martyren Tahir Elci och hans kamp för freden.

Vi uppmanar även alla demokratiska krafter i Turkiet och världen över, som står på fredens, demokratins och de mänskliga rättigheternas sida, att solidariskt stå med det kurdiska folket och deras frihetskamp. Tillsammans borde vi alla ta avstånd från denna typ av barbariska och brutala attacker.

Mesopotamya Kulturföreningen

NCDK Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons