Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förmynderi att sänka hastigheten

Annons

Ja, då är det klart, i ren ”demokratisk” anda, Vägverket sänker hastigheten på våra vägar och vi bilister gör inte ett förbannat dugg för att förhindra detta, vi bara böjer på nacken och accepterar. Inte kommunerna och näringslivet heller, och framförallt inte de organisationer som många av oss bilister är med i.

Det måste väl vara ett fundamentalt fel när alla Sveriges bilister måste rätta in sig i ledet av ett tjänstemannabeslut från Vägverket. Detta kallar jag ren och skär diktatur och förmynderi.

Den nya generaldirektören gjorde alltså det mest arbetsbefriande och mest kostnadsbesparande och det minst ansträngande, nämligen att sänka hastigheten.

Hon kunde inte tänka längre, då var hon av med problemet. Det är ju väldigt enkelt, skylta om och skit i vägstandarden så är saken klar!

Bötfäll dem som kör för fort, intensifiera bevakningen på de sträckor som är sänkt. Nu ska bötespengarna in till statskassan och livet blir ett helvete för dem som förlorar körkortet.

Det är ju under sådana här omständigheter som man skulle vilja ha en motoristorganisation värd namnet som för vår talan och jag hoppas efter detta att det föds något nytt och kärnfullt som vi bilister kan ansluta oss till. Framför allt får den inte sitta i knät på Vägverket.

Samma dag som tv, tidningar och radio gick ut med budskapet om sänkta hastigheter, först då fick man höra några lama protester från Motormännen.

Det är svårt för oss att veta, vi som står utanför etablissemanget vad Vägverket har för hållhake på motoristorganisationerna eftersom de agerar som de gör, men företräder oss bilister gör de absolut inte.

Nu kommer jag i alla fall att gå ur min organisation, Motormännen, och jag uppmanar alla andra att göra detsamma. Säg upp medlemskapet omgående oavsett vilken organisation ni tillhör.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons