Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstå att vi får det som vi röstar!

När ska vi som medborgare förstå att det finns ett samband mellan röstsedeln vi lägger i valurnan på valdagen och den politik som kommer att föras i landet.

Annons

Det har under de senaste tio åren förts en politik som innebär en omfördelning från det offentliga till det privata. En konsekvens av det är att vård, skola och omsorg får mindre pengar och det får konsekvenser i verksamheten.

Det är inget snack om att dessa verksamheters främsta uppgift är att utbilda våra unga vårda våra sjuka och se till att våra föräldrar får ett bra liv efter ett helt yrkesliv.

Men det är även så att dessa verksamheter är en arbetsplats för människor som valt dessa yrken och vill göra ett bra jobb. Och jag tvivlar att de förutsättningarna finns i till exempel äldreomsorgen när man pratar i termer av minimibemanning. När det gäller privata aktörer måste oviljan att återinvestera vinsterna i verksamheten vara ett problem för de som brukar tjänsterna så väl som för de som utför dem. Detta av den enkla orsaken att vill man utveckla en verksamhet offentlig eller privat så innebär det med stor sannolikhet någon form av investering. Vi kan diskutera privata och offentliga alternativ hur mycket vi vill. Men vi måste förstå att det blir konsekvenser när man omfördelar medel (pengar) från offentligt till privat. Det är även så att det i dag inte finns något parti i riksdagen som kan påstå att de är helt oskyldiga till denna utveckling.

Mikael Ybert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons