Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstör inte rottweilerns rykte

Annons

Läste 14 september i Arbetarbladet om en rottweiler som bitit både en hund och barn. De är tråkigt att det ska behöva gå så långt innan någon tar tag i de här. För om inte de som äger hunden klarar det måste man ju söka hjälp. De finns ju hjälp att få innan en sån här sak händer.

Det är ju mer och mer man läser om sådana här saker vilket gör att man blir besviken att vem som helst kan få köpa en sådan hund. Men jag vet också hur många oreggade rottweilers det finns och till 99 procent är det sådana som det blir mest skriverier om.

Har själv flera rottweilers som jag kräver ordning på för att de ska kunna funka i en flock. Det är ju ofta i det som det brister; att de inte har ordning på sina hundar. Regler är ju lika för en hund som för barn.

Hur trött är man inte på lösa hundar som springer på gårdarna och gör utfall när jag kommer med mina hundar.

Men de vet att när vi är ute på motionsrundan är det fot som gäller och då tolererar man inget annat.

Rottweiler är en arbetshund som inte ska springa lös på gården och vara sysslolös. Den ska ha en uppgift och få arbeta med huvudet så den tömmer sig. Då är det lugnt och skönt inne sedan när man kommer hem.

Det finns massor man kan göra med sin hund. Man köper ju inte en rottweiler för att den ska leka med barnen, eller? Det är ju då man tappar greppet om den och vem vill brottas med en hane på typ 60 kilo för att man inte har någon kontroll på den. Det är inte macho med en sån hane utan bara jobbigt. Och det ska vara kul med hund.

Att man ska behöva ha en munkorg på sin hund eller nossnara bevisar ju bara en sak. Att hunden är farlig och att man har tappat greppet om den.

Ta kontakt med en hundtränare, en duktig sådan, som kan hjälpa dig så du får tömma din hund riktigt på typ spår eller lydnad.

Förstör inte ryktet för vår älskade ras rottweiler. Vi älskar vår ras och kämpar för att den inte ska bli så här illa omtalad.

Skärp till er nu om ni inte klarar er hund. Sök hjälp så slipper vi andra få elaka blickar.

Rottis Yvve

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons