Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fråga bussförarna!

Annons

Kollektivtrafikens företrädare uppmanar folk att åka buss, eller eventuellt cykla. Med den uppmaningen borde makthavarna föregå med gott exempel.

Som det ser ut nu kan inte alla ta bussen. Det finns ingen busslinje till exempel till Iggön, Eskön, Ö Björke, Oppala, Mårtsbo med mera, och för många är det för dyra biljetter. I staden finns många linjer att välja på, och för pensionärer är det gratis. Lika för alla.

Gå ut med en öppen och fri enkät till hela kommunen för att få veta hur trafiken ska drivas. Var, när, hur, vilken sträckning, pris och ett enkelt biljettsystem. Fråga förarna, de vet vad kunderna tycker och vill ha.

Ta tillbaka ”Ringlinjen”. Förläng körtiderna. Bussarna är ofta sena. Det beror på att det är för många betalmoment. Biljettmaskinen är för krånglig och onödigt komplicerad. Detta mår även förarna dåligt av, som får ta emot all kritik, och får därför svårt att ge god service.

Gör ett PR-jippo: Dagar med extrabussar, åk gratis, prova på, till exempel söndagar. Där kan den efterfrågade enkäten även delas ut.

Före detta bussförare i 35 år

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons