Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredriks författarskap

Anno 1993 skrev vår eminente statsminister Fredrik Reinfeldt seklets kanske märkligaste bok vid 28 års ålder.

Annons

Verket är i långa stycken obegripligt. Jag vet inte om Fredrik ångrar att han skrev boken. Detta när boken ej finns på de allt färre biblioteken genom hans politik. Men det gör inget, tekniken går ju framåt på gott och ont. I detta fall som nu när internet finns att tillgå.

Titeln på skriften är ”Det sovande folket” som i huvudsak är en kritik av det sedan länge rådande trygghetsnarkomaniska samhällsbygget som Socialdemokraterna under sitt långa regerande skapade.

Enligt Fredrik är all välfärd omöjlig och ska avskaffas. Envar måste ta vara på sig själv. Men detta gick ju ej att förverkliga utan gny och protester.

Därför blev Reinfeldts egen propagandaminister, den före detta tyske medborgaren Per Schlingmann, ett viktigt kort i spelet för att vinna folkets förtroende för det nya Sverige. Per kunde ej bli en riktig minister, han hade varit för kort tid i landet.

Men nu vet vi hur det blev i det moderata Sverige. Om man jämför spritförbudets USA och Al Capones maffia-välde i Chicago för 90 år sedan med dagens Sverige var det då som nu Skatteverket som fäller osund Fredrikinitierad skatteparadisisk bolagssmitning.

Nu sedan myndigheten kräver in miljarder av gråzonsbolagen börjar Sverige bli obekvämt för charlataner.

Nu vet vi hur helprivatisering fungerar när det mesta går på kryckor. Därför väntar vi med spänning på Fredrik Reinfeldts bok del två om hur det blev sen. Förslagsvis ”Det snuvade folket” som titel.

Fredrik Reinfeldt, om du blir klar med del två till år 2013 kan du fira 20-årsjubileum som bestsellerförfattare. Väl bekom!

Recensenten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons