Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra trevliga dygn med personen Thorbjörn

/

Apropå Robert Sundbergs ledare rörande Thorbjörn Fälldins partiledarroll och som statsminister,

Annons

Jag minns honom som personen Thorbjörn. Vi var tillsammans fyra dygn under skid-SM i Bollnäs/ Harsa 1989. Han var styrelseordförande i Telia, som var huvudsponsor för tävlingen och jag informationschef för teleområdet.

Dom här fyra dygnen var en upplevelse utöver det vanliga. Han var en bland skidåkarna, en bland människorna över huvud taget. Tog sig tid med människor som vi mötte och som hade någon form av problem. Jag kan inte tänka mig en mer jordnära politiker och mera påläst, det sades att hans lampa var den som slocknade sist i kanslihuset.

Jag minns att jag frågade honom vad han hade peppat sig med när han debatterade skjortan av Olof Palme den minnesvärda debatten på Götaplatsen med Olof Palme. Hans lugna och lakoniska svar var att han var påläst.

Jag gillade personen, vi hade fyra mycket trevliga dygn tillsammans, det var pressmiddagar och andra jippon som var regel. Jag vet att alla inblandade var väldigt nöjda med hans närvaro vi de här spelen. Det var säkert bättre förr. I dagens digitaliserad värld där nyheter produceras i rasande fart och många gånger utan eftertanke, där klokhet får stryka på foten, korta snabba nyheter och debatter utan saklig grund och eftertanke. Tror jag inte hade varit Thorbjörns melodi och förresten är det ingen annans heller. Det var verkligen berikande att komma en person som Thorbjörn så nära som under dessa fyra dygn.

Christer Pettersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons