Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleborgarens önskedröm om Region Gävleborg

Annons

Drömmen handlar om regionstyret. Tidigare politiska styreskonstellation har missförstått, missbrukat och helt misslyckats med den uppgift den fått väljarnas förtroende att sköta, nämligen att förvalta ekonomin och leda regionverksamheten.

Det förtroendet har styret svikit och förskansat sig i en avskild välbetald maktposition som främjar självgodhet och stärker främlingskapet till regionverksamheten. Styret har med sitt beteende sett till att sjukvården fått ta emot ofantligt mycket stryk och skapat personalflykt och personalbrist.

Förvaltningen av medborgarnas inarbetade och inbetalda skattemedel har varit ansvarslöst usel och skapat otrygghet och missnöje. Nog om det som varit.

Önskedrömmen handlar om framtiden. Drömmen är att det politiska styre, som nu skall träda till, helhjärtat tar sig an verkligheten. Förutsättning ett för att leda verksamhet är att ha nära kontakt och samarbete med personalen. Det är ett krav, ett önskemål, en dröm att det pågående styret gör en total helomvändning från tidigare metoder.

Motsvara det förtroende ni fått av väljare och medborgare och handla rätt. Nu gäller det att det att öppna dörrarna från styresbunkern och etablera kontakt med alla avdelningar och verksamheter och rådgöra och diskutera och komma fram till goda verklighetsnära lösningar. Förutsättning ett, två, tre och fyra för att rätt leda verksamhet är att ha nära kontakt och samarbete med personalen. Förutsättning ett, två, tre och fyra för att ny personal skall komma och gammal personal komma tillbaka är att ledningen har nära kontakt och samarbete med personalen. Drömmen är alltså att tillträdande politiker förstår allvaret och skapar rätt förutsättningar för personal och tjänstemän.

Om det däremot blir en fortsatt mardröm, så måste det bli folkuppror. Det går inte att vänta till nästa val. I alla företag som leds dåligt sker snabba förändringar för bättring. Så måste nu även ske i vår region. Det handlar om medborgarnas väl, trygghet och förtroende. Låt nu se till att önskedrömmen slår väl ut. Det är ett måste.

Jarl Karén, Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons