Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles turistråd har gått i fängelse!

Annons

SVAR TILL ”Barbro Sollbe”, 29 april:

För att Gävle ska bli en framgångsrik turistdestination krävs ett stort engagemang från många människor och organisationer. Barbro Sollbes inlägg i fredagens tidning är ett viktigt uttryck för det engagemanget men några av Barbros synpunkter vill jag dock bemöta.

Gävles turistråd består av människor med kunskap om och erfarenhet från de branscher som tillsammans är vår besöksnäring; handel, restaurang, boende, upplevelser och resande. Med representanter från Gävle kommun har de arbetat fram en strategi för hur vi gemensamt ska utveckla Gävles besöksnäring. Turist- rådet kan inte tycka fram en strategi. Den bygger på externa analyser, oberoende undersökningar, besöksstatistik, gästundersökningar och möten med alla aktörer som vill vara med och utveckla.

Alla upplevelser, miljöer och aktiviteter som Gävle har att erbjuda är viktiga och Gävles framgång bygger helt och hållet på att de utvecklas.

Fängelsemuseet och Gamla Gefle är två och många fler kan räknas upp!

Gävles turistiska utveckling bygger på ökat samarbete mellan alla aktörer som finns. Att vi säljer varandra och har mer kunskap om varandra är helt avgörande. Därför har självklart Fängelsemuseets engagerade chef varit med i processen och Gävles turistråd har gått i fängelse!

När vi ska marknadsföra Gävle behöver vi dock förtydliga vårt breda utbud. Enkelt beskrivet kan vi dela upp Gävles utbud av upplevelser i tre delar:

När är Gävle slutdestination för en resa?

När är Gävle värt en omväg?

När är Gävle värt ett stopp?

På Gävle Turistbyrå och på www.gavle.se finns nu Gästbok Gävle – Gävles strategi för besöksnäringen. I den kan man läsa mer och alla som är intresserade av att delta i utvecklingen är välkommen att hämta sitt ex och ta kontakt med oss som arbetar med frågorna.

Vad gäller turistmål.se är det en kommersiell webbplats där aktörer själva får välja och betala för att vara med. Gävle Turistbyrå bidrar inte med information till webbplatsen utan arbetar endast med www.gavle.se där man kan hitta information om hela Gävles utbud. Där är självklart Gamla Gefle med.

Med hopp om framtida gott samarbete.

Gävles turistråd genom Tove Elvelid, turistchef Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons