Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF kan vinna i vitt också – men med lite ljusblått

/
  • Detta är inte tröjorna från 60- och 70-talen, men visar ändå att Gefle IF kan lyckas i vitt.

Gefle IF vill komma tillbaks till sina rötter och byta tröjfärg från ljusblått till vitt. Idén kan till viss del låta lite spännande men då anser jag att man naturligtvis ska ha kvar ljusblå inslag i dräkten.

Annons

Jag har i snart 50 år både spelat och sett fotboll på Strömvallen och kommer ihåg Gefle IF:s fina dräkter från 60- och 70-talen. Då hade man en dräkt som så vitt jag vet var unik i fotbollssverige. Man spelade i vita tröjor med ljusblå krage och ärmmuddar, ljusblå byxor och omväxlande vita eller ljusblå strumpor. En mycket snygg färgkombination som om man nu ska byta dräkt måste använda igen.

Det var säsongen 1977, när laget efter att de hade åkt ur division II Norra året före skulle spela i division III Södra Norrland som de vita tröjorna byttes ut mot ljusblå.

Vita tröjor har man efter det från och till använt som reservställ.

För att bevara och vårda sitt unikum och sin historia måste man förstås spela i vitt och ljusblått. På det viset kan man blidka både sina äldre och yngre fans.

Gefles supporterklubbar, Gefle Blue Boys och Sky Blues behöver då kanske inte heller byta namn och kan då fortsätta sjunga många av sina sånger samt förhoppningsvis stötta sitt favoritlag både på hemma- och bortamatcherna lika bra som de hittills gjort.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons