Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goliat vann över David

Annons

Valet är över. Goliat har segrat över lille David. Den starke vann över den svage. Så ser det alltså ut. Det behöver inte vara ett nederlag. Du som tycker att det finns fel och brister hos partierna kan engagera dig. Du kan gå in och förändra till det bättre. Och det kan alltid bli bättre. Vi är lyckliga nog att leva i ett fritt land. Vi har religionsfrihet.

På KD:s valaffischer stod det ”ett mänskligare Sverige”. För mig finns ingen motsättning mellan min kristna livssyn och dagens vänsterpolitik i Sverige. Det är för mig samma sak. Det är många ”religiösa” som talar vackra ord. Rabblar långa böner. Men de lever inte som de lär. Jag vill ha ett mänskligare samhälle. Och då handlar det om omsorg i första hand för de behövande. Vad vinner jag som en liten människa på att ge de rika mer pengar?

Jag funderar en stund över alla prostituerade kvinnor som finns. Hur har de hamnat i den situationen? Vad har de för uppväxt bakom sig?

De utnyttjas inte bara av männen som vill åt deras kroppar, hallickarna ska också ha sitt.

Nu har Moder Svea hamnat i samma läge. Högerkrafterna, de starka, drar nytta av hennes svaghet och lockar henne ner i fördärvet, medan mammon ”pengamakt” belägrar henne.

Hur kan man resa sig ur denna situation? Fundera gärna över det. Det fanns inget som Kristus varnade så mycket för som ”pengamakt”.

Han sa också ”Allt vad ni viljen att människorna ska göra eder det ska ni göra dem”. Och om den prostituerade kvinnan som vätte hans fötter med sina tårar, sa han ”Hennes många synder har förlåtits henne ty hon har visat stor kärlek”. Alltså handlar det om kärlek.

Kärleken till nästan. Och hur kan vi göra det på bästa sätt? Det sägs att vi människor överlevt tack vare att vi har haft förmågan att ta hand om de svaga. Låt dig inte nedslås, du ensamma mamma som strävar och vänder på varenda krona för att få maten att räcka till alla munnar. Och du som grubblar över din livssituation och ängslas över att bli utförsäkrad. Och alla ni andra undrande! Kämpa på!

Förbanna inte mörkret – tänd ett ljus!

Nejlikaros

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons