Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör en riktig undersökning!

Vad är det för mening med att lägga ut en webbfråga typ ”Är skolmaten tillräckligt bra” med alternativ ja eller nej.

Annons


Vad är det för kriterier som avses? Är det näringsaspekten som ska bedömas? Vad lägger ni för värde i ordet ”tillräckligt”? Ska matens utseende bedömas? Är kostnaden för maten en faktor? Personliga smakpreferenser? Miljön?

Denna typ av frågeställningar är enbart ett populistiskt inslag utan nån som helst värde. Sätt upp riktiga kriterier innan innehållslösa webfrågor läggs ut så att vi får riktiga fakta. För vad blir kontentan? Jo, Arbetarbladet skriver om en vecka typ ”76 procent tycker inte att skolmaten är tillräckligt bra”. Med den typen av artiklar skapas debatt runt något som inte ens är i närheten av att vara belagt. Bättre journalistik än så kan ni gott åstadkomma!

Vill ni verkligen veta något om skolmatens status, gör då en riktig undersökning baserad på fakta, inte på ”hittepå”.

Hej ”Debattsugen”. Du har naturligtvis rätt. Som med alla frågor gäller även här att ”som man frågar får man svar”. Anledningen till det enkla upplägget är just att det ska vara enkelt att svara utifrån de krav man själv tycker är viktiga. Sedan kan vi komplettera och fördjupa frågan med till exempel enkäter där personer också får svara på följdfrågor eller genom att ta in insändare och webbkommentarer som din som för debatten framåt.
Giron Wilhelmsson, Torgetredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons