Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Ockelbos chefer valbara

Nog för att man i många hört talas om tjänstemannastyre och nepotism i vår ort, jag har dock inte brytt mig så mycket om det.

Annons

När jag i fredags på lokalradion fick höra både politiker och chef hårt trängd av reportern blir man fundersam. En chef som omorganiserar och gör ett dåligt genomtänkt sparförslag där man inte ens vet (eller kanske mörkar) vad man sparar?

En tillfällig lösning, säger båda, men samtidigt finns inte pengar till nästa steg. Hur länge blir det då tillfälligt? Det är våra skattepengar ni flyttar runt i karusellen, vettiga förslag är att föredra. Den här lösningen är inte bra, att flytta rörelsehindrade och andra utsatta grupper från markplan till instängdhet ett antal våningar upp, är det ok?

Våra politiker finner ingen anledning, eller kan eller vågar inte ifrågasätta och bedöma detta (sades i radio), utan vill testa med levande människor på försök.

I mitt tycke har vi ett antal år seglat skutan Ockelbo utan riktig kompetens vid rodret. När nu politikerna är så pass svaga är mitt förslag: Sätt ut tjänstemän och chefer på valsedlarna så att vi åtminstone kan välja bra folk där!

Hur är klimatet i vår organisation?

Ett antal chefer verkar söka sig bort från gång till annan? Ockelbo är fortfarande ett bra ställe att leva på, men smultronen är på väg att bli ruttna. Vi måste rensa i grogrunden så blir platsen bättre att leva på.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons