Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granska Sandvikens ungdomsboende

Ett ungdomsboendes huvudsakliga funktion är att ta hand om ungdomar som av olika anledningar inte längre kan eller bör bo kvar hemma.

Annons

Man kan också tycka att ett ungdomsboende ska fungera som ett riktigt hem för de ungdomar som bor där. En plats att känna sig trygg och säker på med kärlek och känslor. En plats som uppmuntrar till utveckling. En plats att hitta sig själv på. En plats med ordning och reda, regler och rutiner och vuxna människor som bryr sig. En plats att växa på och en plats som förbereder inför det fortsatta vuxenlivet.

År 2004 öppnade Sandvikens ungdomsboende i Björksätra, en fantastisk satsning om det fungerade…

Men det verkar tyvärr i dagsläget vara just en sådan kaotisk och rörig tillvaro det skapades för att hjälpa ungdomarna ifrån, med till synes total avsaknad av tillräckligt närvarande personal och kontroll. Med vilda fester nätterna igenom som kännetecknas av ofta förekommande alkohol, droger, misshandel, våld och annan kriminalitet.

Ungdomsboendet verkar ha blivit ett omtyckt och välbesökt tillhåll för några av våra allra mest trasiga och stökiga ungdomar och en plats där de utan minsta motstånd tillåts att leva loppan och sätta sina egna regler och bestämma.

Denna insändare skrivs inte i syfte att skada, peka ut eller svartmåla vare sig enskilda vid ungdomsboendet vistandes ungdomar eller personal. Denna insändare är skriven med förhoppning att väcka debatt och frammana en granskning av hur Sandvikens ungdomsboende egentligen fungerar i dag och hur vi vill att det ska fungera i framtiden.

På ungdomsboendets hemsida står att läsa att:

Låt oss granska Sandvikens ungdomsboende, hur det fungerar och bedrivs, och sedan fråga oss om det i dag är den utvecklande, självständighetsfrämjande och framåtsträvande plats för ungdomarna som man syftar till att vara.

Om inte – vad ska vi göra åt det och hur?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons